opc_loader

Wensenlijst

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste behandelingen en acties

                                                                                         

 Bindweefselmassage


De huid heeft voedingsstoffen nodig om elastisch en jong te blijven. Deze voedingsstoffen worden uit het bloed gehaald. Het is daarom van belang dat er genoeg bloed door de huid stroomt. Wanneer je snel een rood hoofd krijgt, betekent dit dat de huid in ieder geval genoeg zuurstof krijgt. Wanneer dit niet het geval is, dan kan dehuid de nodige energie missen en last hebben van blokkades. Ook afvalstoffen kunnen minder goed afgevoerd worden. Dit kan ervoor zorgen dat er sneller rimpels ontstaan of de huid er dof en futloos uitziet.

Tijdens een bindweefselmassage wordt gebruik gemaakt van diepe en middeldiepe massagetechnieken. De middeldiepe technieken geven de middelste huidlaag, de lederhuid, een boost. De bindweefselcellen vervormen hierdoor en als reactie wordt de diepere huidlaag, de onderhuid, aangezet tot vernieuwing. Dit betekent dat de fibroblasten in de onderhuid gestimuleerd worden om hun werk te gaan doen.

Fibroblasten zijn vezels in de huid die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine, welke de huid steviger en soepeler maken.

Bindweefselmassage zorgt voor de stimulatie van huidverbetering. Resultaat is niet na één behandeling al te zien, dit gaat altijd in kuurverband.
Daarnaast is het ook belangrijk om deze behandeling na de kuur verder bij te houden.

De eerste behandeling is meestal het heftigst omdat de huid dan nog verkleefd is. De huid wordt een kwartier lang stevig gemasseerd en dat voel je op de ene plek heftiger dan op de andere. De doorbloeding wordt aan het werk gezet en de huid zal erg rood worden en warm gaan aanvoelen. Dit trekt later op de dag weer weg. De volgende dagen kan de huid wat beurs aanvoelen, u kunt zelfs spierpijn ervaren.

De tweede en volgende behandelingen zijn over het algeheel al een stuk minder gevoelig. Je weet wat je kan verwachten en went hier aan. De huid reageert sneller op de massage dan de eerste keer. Dat betekent dat het gezicht sneller een rode gloed krijgt. Na een aantal behandelingen, afhankelijk van de huid, is zichtbaar resultaat te zien. Wanneer de huid het gewenste resultaat heeft gekregen, hoeft u niet meer in een kuurverband terug te komen, maar is het wel belangrijk om dit een keer in de 6-10 weken bij te houden.

Bindweefselmassage is zowel in het gezicht als op het lichaam mogelijk, bijvoorbeeld als behandeling tegen cellulitis.