Fractional Needling
Met een speciale witte naaldmodule die wordt aangesloten op de Permanent Make-up pen, worden honderden kleine openingen in de huid gemaakt.
Door het speciale druk systeem wordt er actief hyaluronzuur of een andere werkstof in de huid ingebracht.
De Fractional Needling is veel effectiever dan de klassieke Derma Roller techniek.
Er wordt ongeveer 2 tot 3 keer zoveel werk stof in de huid gebracht als bij de Derma Roller.
Verschil Permanent Make-up needle
Bij een gewone permanent make-up naald staan de afzonderlijke naaldjes dicht tegen elkaar geplaatst.
De Fractional Needle is een 7-puntsnaald waarbij de naalden 1,5 millimeter uit elkaar staan en die actief hyaluronzuur in de huid drukken.
Fractional Needling is het meest effectief bij:
- fijne lijntjes rond de mond, wangen en hals & decolleté.
- littekens.
- specifieke vormen van striae
Fijne lijntjes
Fijne lijntjes kunnen goed worden behandeld met de Fractional Needle. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen mimische rimpels en lijntjes door verslapping.
De Fractional Needle Techniek werkt vooral goed op lijntjes die veroorzaakt worden door verslapping. Mimische rimpels ontstaan door spiercontractie en zijn minder goed behandelbaar.
Littekens
De techniek is afgeleid uit de laser fractionele techniek. Het gaat uit van het principe van het eigen herstelmechanisme van de huid samen met het actief inbrengen van hyaluronzuur. Vaak wordt littekenweefsel gekenmerkt door geringe doorbloeding, weinig pigmentatie en stug weefsel. Niet alleen de capillaire haarvaten zijn verdwenen, maar ook de poriën zijn duidelijk verminderd. Meest effectief is de fractional techniek op slecht doorbloede weefselstructuur. De miniscule kleine fractional naalden stimuleren de doorbloeding sterk. Het is normaal dat de kleine openingen vollopen met bloed. Het bloed zorgt ervoor dat tijdens het genezingsproces allerlei essentiële huidstructuren worden aangelegd, als haarvaten en poriën. De opperhuid zal weer naar behoren gaan functioneren en er ontstaat weer aanmaak van pigment, waardoor de kleur terugkomt.
Striae
Bij de behandeling van striae maken we onderscheid in harde en zachte striae. Harde striae kenmerkt zich door stevig weefsel dat vaak licht verweven is. Zachte striae ziet eruit als een kuiltje. Er ligt een rimpelige dunne huid over, waardoor het lijkt alsof de dermis is gescheurd en er onder de huid een kleine kloof zit.
Harde striae komt het meest voor op heupen, buik en onderbenen. Zachte Striae komt het meest voor in de zij en op borsten.
Harde striae kan worden aangemerkt als hard littekenweefsel en is daardoor goed te behandelen. Bij zachte striae is de dermis als het ware gescheurd en bevindt zich onder de opperhuid een lege ruimte. Deze vorm van striae is helaas moeilijk te behandelen.